Eerste sneakpeek Ultimate Line: 100mm Filters

In september kondigden we ze al aan: enkele nieuwe produktlijnen van 84.5mm. De fabrikant heeft de eerste levering klaar en komende week druppelen de nieuwe produkten binnen. Tijd voor een sneakpeek!

84.5mm had tot nu toe twee produktlijnen: Classic Line en Professional Line. De Classic Line is 85mm breed en 100mm hoog. Deze maatvoering is niet uniek: enkele andere merken die werken met filterhouders, hanteren deze maatvoering ook. De Professional Line is daarentegen wel uniek voor 84.5mm. Deze filters zijn eveneens 85mm breed, maar 150mm hoog. 50% hoger dus! Deze extra hoogte gebruik je om het overgangseffect nauwkeuriger te plaatsen. Dit komt vooral van pas bij lenzen met grotere diameters (72mm, 77mm, 82mm).

Er was echter nog een maatvoering waar 84.5mm niet in vertegenwoordigd was: namelijk 100x150mm. Deze maat is dus extra groot en onontbeerlijk als je werkt het mensen met een enorm groothoekbereik en/of met een fullframe camera. Die maat is er nu ook: de Ultimate Line! Zoals je hieronder ziet, gebruikt 84.5mm hiervoor een nieuw sub-merk, namelijk 100mm.

Hieronder een vergelijking van de groottes, op schaal:

grootte_vergelijking

En we zullen je ook de eerste foto’s niet onthouden:

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Assortiment and getagd met , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.