DIGIFOTO Masterclass 2.2013 – Nu in de kiosk (met leuke 84.5mm aanbieding erin!)

Spot de advertentie van 84.5mm / Camerafilterstore in de Digifoto Masterclass 2.2013 en maak gebruik van de mooie aanbieding!

Leren van topfotografen staat in de DIGIFOTO Masterclass-edities centraal. In de nieuwste editie lees je alles over straatfotografie, met onder andere het werk van Otto Snoek. Daarnaast gaan we aan de slag in de studio en met de filmfunctie van de fotocamera.

digifotomasterclass

Straatfotografie is en blijft een populair genre. Dat deze tak van de fotografie op vele verschillende soorten manieren te beoefenen is blijkt wel uit deze editie. We gingen in gesprek met Otto Snoek, misschien wel Nederlands’ bekendste straatfotograaf. Hij legt het leven in Rotterdam met een onverbiddelijke flits vast.

digifotomasterclass2
Foto © Otto Snoek

Ook komt er werk van nieuw talent aan bod. Julie Hrudova fotografeert Amsterdam op eigenzinnige wijze en geeft uitleg over haar aanpak. Verder spreken we met de vier fotografen van het nieuwe fotocollectief ECHIE die zich specialiseren in ‘ongeposeerde fotografie’.

Studiofotografie

Waar het bij straatfotografie gaat om toeval en ongeposeerde momenten, is dat bij studiofotografie compleet het tegenovergestelde. In de studio heb je alles onder controle: het licht, het model, de pose, de compositie. Dat vergt een compleet andere aanpak. Studiofotograaf Rutger van der Bent (ook goed voor de coverfoto) laat aan de hand van concrete voorbeelden en lichtopstellingen zien hoe hij te werk gaat. Daarnaast leren we je de lichtopstelling van een foto te ontrafelen door eenvoudigweg goed te kijken naar schaduwen en lichtval.

digifotomasterclass3
Foto: Rutger van der Bent (model: Juliette Propsma @ Max Models)

Filmen met je dslr

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de filmfunctie zijn intrede maakte op de spiegelreflex. Inmiddels is de functie niet meer weg te denken uit dslr’s en csc’s. Huiverig om over te stappen van fotografie naar film? Je kunt de twee disciplines ook aanvullend op elkaar gebruiken. Dat zien we duidelijk in het werk van Sven Akerboom, die onlangs in de prijzen viel bij het Nederlands Film Festival. Hij geeft uitleg over hoe hij de filmfunctie van zijn Nikon D800 inzet om het verhaal te vertellen achter de portretfoto’s die hij maakt. Daarnaast testen we diverse producten die je helpen bij het maken van betere films. Onder andere de nieuwe Rode Videomic met verbeterd ophanging en de Rollei MiniCrane M1 komen aan bod.

digifotomasterclass4
Filmstill © Sven Akerboom

NOOR: Tien fotografen één visie

Het Nederlandse fotoagentschap NOOR staat wereldwijd hoog aangeschreven. We gaan in gesprek met Evelien Kunst, die sinds 2012 aan het roer staat van het agentschap. Wat is de visie van het agentschap en de tien fotograferen (waaronder Kadir van Lohuzien, Pep Bonet en Stanley Greene) en hoe weten ze zich te onderscheiden van de talloze andere agentschappen? Dat kom je te weten in deze editie.

digifotomasterclass5
Foto © Yuri Kozyrev / NOOR

Reviews

Uiteraard komen ook de nieuwste camera’s aan bod in deze editie. Zo lees je onze uitgebreide test van de OM-D E-M1, lukt het Olympus om met deze zeer geavanceerde compacte systeemcamera de E-5 spiegelreflex te doen vergeten? Ook kijken we wat de Nokia Lumia 1020 in zijn mars heeft. Deze Windows Phone-smartphone is uitgerust met een grote sensor met maar liefst 41 megapixels.

 

digifotomasterclass6

Dat en meer…

Naast deze onderwerpen staat de Masterclass 2.2013 bomvol met inspiratie. Fraai werk uit onze lezersgallery komt aan bod in de Spotlight-rubriek en we hebben twee fotowedstrijden waarin jij jezelf kunt bewijzen.
Dat alles en meer lees je in de DIGIFOTO Masterclass 2.2013. De editie ligt nu in de kiosk, je haalt het magazine in huis voor 5,95 euro. Ontvang je ‘m liever thuis? Neem dan een abonnement. Voor 29,75 euro ben je een jaar lang voorzien en krijg je zes edities in huis.

digifotomasterclass

(Link naar het originele artikel)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen and getagd met , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.