Vooraankondiging nieuwe 84.5mm produkten

84.5mm al bijna een jaar in de Benelux

Bijna een jaar geleden jaar werden de filters van 84.5mm op de Nederlandse en Belgische markt geïntroduceerd. Al snel wist de Classic Line (85x100mm) heel wat mensen te overtuigen. Deze filters zijn compatible met andere filtersystemen in die maatvoering – maar vaak beter en/of gunstiger geprijsd. Bovendien hebben ze geen last van kleurzwemen en -afwijkingen zoals vele andere filters.

Begin dit jaar kwam daar de Professional Line bij. Deze filters hadden een unieke maat: 85x150mm. Deze filters passen in normale P-type filterhouders, maar ze zijn langer en bieden daardoor meer flexibiliteit. De hoeveelheid effect kan heel nauwkeurig worden bepaald.

Vier nieuwe produkten en produktlijnen

De Slowaakse ontwikkelaars van 84.5mm hebben ondertussen niet stilgezeten. Er komt een nieuwe maatvoering bij, namelijk de Ultimate Line: 100×150 mm. Deze maat is niet uniek, maar de prijs/kwaliteit verhouding die 84.5mm in deze maat biedt, wel. Deze 100x150mm maat is ideaal voor fullframe camera’s, groothoeklenzen en professionele videocamera’s.

Een tweede nieuwtje is dat er van 84.5mm behalve grijsverloopfilters, ook “gewone” grijsfilters komen. Deze verschijnen als Classic Line in de varianten Light (ND2), Medium (ND4) en Strong (ND8).

Als derde komt er een nieuw filter dat 10 stops aan licht kan tegenhouden. Dit zal één van de weinige filters op de markt zijn die dit kan en het zal dan ook één van de zeldzame alternatieven worden voor de bekende “big stopper” filters.

Als vierde en laatste nieuwtje heeft 84.5mm een nieuwe zonnekap ontwikkeld. Deze bestond al voor het P-type filtersysteem, maar deze wordt een stuk effectiever. Daarbij is hij ook geschikt voor fullframe- en groothoeklenzen en bovendien opvouwbaar.

Alle nieuwe producten worden begin oktober binnen verwacht en t.z.t. uitgebreid besproken op deze pagina!

02 03

We zijn benieuwd jaar jullie feedback!

Dit bericht werd geplaatst in Assortiment and getagd met 100x150mm, big stopper, nieuw, zonnekap. Bookmark de permalink.

6 Responses to Vooraankondiging nieuwe 84.5mm produkten

 1. Dave Zuuring meldt:

  Hej, da’s gaaf…. ik wacht dan wel even met vervangen van mijn professional line filters…. die zonnekap is wel hilarisch, niet echt handig bij windkracht 7 en hoger….maar die 100×150 kan ik niet op wachten…. bij deze mag je noteren medium en strong grad filters voor me….

  • Camerafilterstore meldt:

   Hoi Dave, je krijgt een mailtje wanneer ze binnen zijn! Daarnaast zul je vast ook wel een berichtje op FB/Twitter langs zien komen.

 2. Remco meldt:

  Dat is goed nieuws. Ik sta op punt van het aanschaffen van een filtersysteem, maar twijfelde over de grootte vanwege m’n Wide Angle. De 100×150 zou perfect zijn.
  Ik hoop dat ze snel komen.

  Met vriendelijke groeten, Remco

 3. Djurre Boukes meldt:

  Graag ook een seintje als deze binnen zijn.
  Komt de “big stopper” tegelijkertijd?
  Groet, Djurre

  • Camerafilterstore meldt:

   Hoi Djurre,
   Jij krijgt t.z.t. ook een mailtje!
   Ja, de bigstoppers komen ook binnen, als het goed is in de loop van komende week.

 4. Pingback: Eerste sneakpeek Ultimate Line: 100mm Filters « Assortiment « 84.5mm Camerafilters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam check * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.